Geschiedenis


Jémé

Drukkerij Jémé is al jaren een bekende naam in Eindhoven en directe omgeving. Als offsetdrukkerij ooit begonnen in de wijk Strijp en uitgegroeid tot een middelgrote kwaliteitsdrukkerij, gevestigd in een modern pand op industrieterrein “De Hurk”. Drukkerij Jémé heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een bedrijf gespecialiseerd in huisstijlen, folders en brochures in oplagen van 100 tot meer dan 100.000 exemplaren. In ons bedrijf aan de Cranendonck is een machinepark neergezet dat goed aansluit bij deze specialisaties door de jaren heen.

Van de Garde

Van de Garde is, door de ontwikkeling van automatische opmaaksystemen te koppelen aan de jarenlange ervaring met het uitvoeren van grote opdrachten in relatief korte tijden al meer dan 140 jaar een (koninklijk) begrip bij uitgevers. Naast ruime automatiseringskennis, de ervaring met de meeste opmaak- en zetsystemen, was er ook voldoende drukcapaciteit in het moderne bedrijfspand beschikbaar. Het is dus niet raar dat juist ons bedrijf in de omgeving van Zaltbommel en ver daarbuiten een welkome partner was bij de ontwikkeling en productie van velerlei grafische producten, studiematerialen en natuurlijk de boekenproductie. Anno 2006 zien we dat beide bedrijven uitgegroeid zijn tot gewaardeerde specialisten op hun eigen terrein, met klanten door heel Nederland verspreid, die steeds hun weg weer weten te vinden naar de locaties Eindhoven en Zaltbommel.

Tijden veranderen

In 1998 werd Jémé onderdeel van de TekstBeeldgroep, in 2004 volgde Van de Garde dit voorbeeld. Hierdoor ontstond al snel een innige samenwerking tussen beide bedrijven. De specialisaties vulden elkaar prima aan, waardoor over en weer uitbesteden meer regel dan uitzondering werd. Als bedrijven elkaar zo goed aanvullen, rijst al snel de vraag of alles niet nog beter gaat, als je de zaken onder één dak organiseert. Dit was meteen de eerste pennenstreek voor een nieuw concept met vertrouwde namen.

Ouderwetse kwaliteit met nieuw elan

Sinds mei 2006 zijn de namen Jémé en Van de Garde verdwenen uit het dagelijks verkeer. Als u belt met ons bedrijf, wordt u begroet met een nieuwe naam en deze naam vindt u ook terug op uw offerte., Er is geen onderscheid meer tussen de twee bedrijven, net als vertrouwde kwaliteit die u ook in het verleden gewend was. Door de “samensmelting” zijn er per saldo vooral veel voordelen voor u, als klant van ons bedrijf. De sterke punten van beide bedrijven zijn behouden gebleven en juist daardoor een nog betere beheersing van kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Hiermee zijn meteen de belangrijkste pijlers van ons “nieuwe” bedrijf benoemd, kwalitatief hoogwaardige eindproducten, geproduceerd in de hoeveelheden en op de momenten dat u dat wilt. Vormgeven, automatiseren, opmaken, (geautomatiseerd) zetten, printen, (digitaal) drukken, afwerken en logistiek beheer, alles is mogelijk.

Het nieuwe logo

Het nieuwe logo staat voor de weg die wij ingeslagen zijn. Een bedrijf, altijd in beweging, steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen, kleurrijk en creatief, maar ook betrouwbaar en degelijk, voor ons een bedrijf om trots op te zijn. Het nieuwe logo bestaat uit losse, verschillend gekleurde, onderdelen. Samen vormen de losse delen één consistent geheel. Een geheel dat we met de samensmelting van de twee bedrijven ook uitdragen. Kracht en macht om geen enkele uitdaging uit de weg te gaan.

 

 

(terug naar boven)